top of page
Ida 1 photo Erik Liss_edited.jpg

OM MIG

"Driver podcasten Medberoendepodden"

"Föreläser om medberoende och mina egna erfarenheter -

erbjuder även kurser och workshops"

"Erbjuder individuell behandling för medberoende klienter"

"Skriver både skönlitterärt och journalistiskt"

Jag är en driven person som lägger all min energi på det jag brinner för och har funnit att mitt arbetsliv blir mer stimulerande när jag får utveckla flera av mina förmågor och intressen. Det jag i grund och botten brinner för är människor, kommunikation, kreativitet och utveckling.

Som person är jag nyfiken, kunskapstörstande, 

inkännande, öppen, reflekterande och rolig men kan när som helst möta djupaste allvar med båda fötterna på jorden. I mitt möte med klienter är jag varm, rak och utmanande med en hoppfull ton.

Detta sysslar jag med:

  • Erbjuder kurser/behandling för medberoende, inspirerat av 12-stegsbehandling. (Se Kurser)

  • Erbjuder individuella samtal för de som vill arbeta med sitt medberoende. (Kontakt: ida.hogstrom@medberoendepodden.se)

  • Driver Medberoendepodden som är Sveriges största podcast om medberoende (Se Medberoendepodden)

  • Föreläser om mina egna erfarenheter och om medberoende generellt: hur det uppkommer, hur det ter sig samt hur man kan ta sig ur det (Se Föreläsning)

  • Håller workshops om medberoende och hur man kan förbättra anhörigvården - alt. för personer som vill ta sig ur sitt eget medberoende (Se Föreläsning)

  • Finns tillgänglig som Brukarrevisionssamordnare (Se Brukarrevision)

  • Skriver på ett skönlitterärt projekt och finns även tillgänglig för intervjuer, krönikor, essäer och andra journalistiska texter  (Se Författande)

  • Driver mindre projekt - forskning om medberoende på gång (Håll ögonen öppna!)

  • Studerar sådant som höjer min kompetens inom de områden som intresserar mig. Har läst en master i kreativt skrivande.

Jag startade min karriär som frisör och hårstylist och har arbetat på Stockholms bästa salonger samt stylat för tidningar som t.ex. Elle. Jag har även arbetat som utbildare/lärare i branschen, haft rollen som ansvarig för marknadsföring och copywriting i branschen/salong.

2014 flyttade jag och min sambo till London och då tog jag chansen att utveckla mitt skrivande. Parallellt har jag arbetat med mig själv och mitt medberoende, vilket ledde mig till att starta Medberoendepodden. Senare har jag utbildat mig till 12-stegsbehandlare och idag arbetar jag aktivt med att hjälpa personer som lider av problematiken – både i gruppform och individuellt.

bottom of page